De spirituele betekenis van een trouwring

Voor talloze generaties zijn ringen onderdeel voor het verbinden van het huwelijks tussen twee geliefden. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom dat zo is en waarom een trouwring een spirituele betekenis met zich meedraagt? In dit artikel nemen we een kijkje naar de drie belangrijkste redenen waarom het dragen van een trouwring zo betekenisvol kan zijn. 

Een trouwring staat voor toewijding aan je partner 

Trouwringen zijn al eeuwenlang een teken van verbintenis en een symbool van toewijding aan je partner. Dit dateert uit de middeleeuwen, toen de bruidegom een dure ring schonk aan de bruid en haar familie, om zijn inzet aan te tonen en dat hij plechtig zou zweren om nooit afstand te doen van deze relatie. Een trouwring laat dus zien dat je een toegewijde relatie hebt en deze altijd van belang is in je leven. Het dagelijks dragen van de trouwring kan namelijk dienen als een herinnering voor je partner en dat je ervoor kiest om de rest van je leven met deze persoon door te brengen. 

Een trouwring is een symbool van liefde en gehechtheid 

Het dragen van een trouwring laat zien dat je gehecht bent aan de persoon met wie je getrouwd bent en dat deze een enorme betekenis heeft in je leven. Een trouwring zorgt ervoor dat je altijd een fysiek object bij je hebt die geldt als een herinnering van de goede (en slechte tijden) die je in het verleden met je partner hebt gehad. In de tijden dat je je partner het meest mist, weerspiegelt de trouwring de representatie van je wederhelft. 

Een trouwring is het respect die je hebt voor je partner 

Een trouwring kan tevens een object zijn die je aan het denken zet bij het nemen van belangrijke beslissingen, om ervoor te zorgen dat cruciale keuzes worden genomen met je partner in gedachte. Een trouwring om je vinger staat ook wel symbool voor een extra verantwoordelijkheid, ofwel het respect van je partner in overweging te nemen. Dit houdt dat je een begrip moet ontwikkelen voor het feit dat je niet langer alleenstaand bent en dat de acties die je neemt niet alleen van invloed zijn op jou, maar ook op je wederhelft. 

 

Mocht je op zoek zijn naar een groot arsenaal horloges, sieraden en natuurlijk trouwringen van een hecht en oeroud familiebedrijf, dan is Brunott juwelier in Rotterdam de plek bij uitstek! Maak kennis met een fantastische collectie aan indrukwekkende juwelen en horloges om jouw outfit compleet te maken en je persoonlijke uitstraling meer invulling te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *